Κορονοϊός: Συναγερμός στον Προμαχώνα - Δεκάδες νέα κρούσματα

Newsbomb

Τα νέα από τον Προμαχώνα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ανησυχητικά.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα μετά τον εντοπισμό 29 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι 29 τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποβλήθηκαν σε τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη κλείσει τα σύνορα προς τη Σερβία ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και άλλες βαλκανικές χώρες, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Χθες Πέμπτη (09/07) τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 50, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για αυτό

Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων «έφερε» και την έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι το μεσημέρι της Παρασκευής (10/07) σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Γεραπετρίτης: «Αν χρειαστεί, θα επιβληθούν περιορισμοί»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ξεκαθάρισε για το ζήτημα του Προμαχώνα: «Θα ανταποκριθούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε ό,τι χρειάζεται. Είναι προφανές ότι οι τουριστικοί περιορισμοί της βόρειας Ελλάδας έχουν μία σημαντική εξάρτηση από τον τουρισμό της Βαλκανικής και της Ρωσίας. Αν χρειαστεί, θα επιβληθούν περιορισμοί, οι οποίοι θα έχουν να κάνουν κυρίως με τα χερσαία σύνορα».

Ο κ. Γεραπετρίτης αναγνώρισε ότι «υπάρχει μία περιφερειακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων», καθώς, όπως διαφαίνεται, «έχει μετακινηθεί το ιικό φορτίο από τη Δυτική Ευρώπη προς τις βαλκανικές χώρες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άνοιξαν την κοινωνία τους και την οικονομία τους χωρίς επαρκείς σταδιακούς περιορισμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει «μία μικρή ανάπτυξη του επιδημιολογικού φορτίου στην Ελλάδα, κυρίως από εισαγόμενα κρούσματα και ιδίως από τα χερσαία μας σύνορα», όμως «όλοι περιμέναμε τη σχετική αυτή επιδείνωση, απλώς η κατανομή είναι διαφορετική».

Κλείνοντας την απάντησή του σε αυτό το θέμα, βρήκε την ευκαιρία να στείλει και κάποια μηνύματα: «Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε όλοι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η πρόληψη για μας στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό και μολονότι έχουμε μία αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, δεν έχει υπάρξει σοβαρή επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης συνολικά. Πρέπει να σταθούμε στα μέτρα ατομικής υγιεινής και πρόληψης. Επίσης, να επισημάνω ότι στην Ελλάδα έχουμε μία δύσκολη άσκηση, πολύ δυσκολότερη από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης αλλά υπάρχει ένα πολύ ισχυρό επιχειρησιακό σχέδιο, οι έλεγχοι γίνονται με υψηλό επαγγελματισμό, η Πολιτική Προστασία δουλεύει στο ύψιστο επίπεδο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη:Επιστρέφει Αθήνα!Ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved