Τζανακόπουλος κατά ΝΔ: Επιχειρούν χειραγώγηση της Δικαιοσύνης – Φοβούνται, έχουν ανοιχτές υποθέσεις

Newsbomb

Νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος

Για «προσβολή των θεσμών» και «χειραγώγηση της δικαιοσύνης» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναφερόμενη στην επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών επισήμαινε ότι εν όψει των εκλογών η κυβέρνηση «δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια».

«Η Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι εν όψει εκλογών», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος διερωτήθηκε ακόμη «γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος και του νόμου. Ποιον αλήθεια φοβούνται;», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές» και πως μετά από την εξέλιξη αυτή «είναι αυτονόητο ότι η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια, πολύ περισσότερο για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2019: Η μάχη της αυτοδυναμίας – Τα τρία σενάρια της επόμενης μέρας

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved