Ανατροπή: Το πρωί της Κυριακής η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου - Οριστικό διαζύγιο ή νέα κωλοτούμπα;

Newsbomb

Δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός - Αποφασισμένος να «τελειώσει» με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ με κάθε τρόπο

Το πρωί της Κυριακής (13/01) θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί.

Νωρίτερα, πληροφορίες τις οποίες μετέδωσε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το ραντεβού των δύο αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα γίνει τη Δευτέρα.

Ο εκβιασμός του Τσίπρα και ο Καμμένος... όμηρος

Ήταν γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας θα αντιδρούσε στην προωθούμενη αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων, έχοντας επανειλημμένως δηλώσει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία για τα Σκόπια που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία».

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Επισήμως, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συναντήθηκαν μυστικά το βράδυ της Τετάρτης, μακριά από τις κάμερες.

Τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση; Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως θα προσπαθήσει να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή πάση θυσία. Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως για τον ίδιο αποτελεί «κόκκινη» γραμμή το Μακεδονικό και πως θα ζητήσει τη γνώμη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες.

Οι δύο άνδρες εντούτοις, συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

Αυτό ακριβώς έγινε… Με το που έφυγε η Μέρκελ ξεκίνησε το πολιτικό θρίλερ.

Η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη αναβλήθηκε για την Παρασκευή ενώ παράλληλα ξεκίνησαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού.

Το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr ήταν αποκαλυπτικό για τα όσα συνέβησαν μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα στον Πάνο Καμμένο πως επιθυμεί ξεκάθαρη στήριξη και όχι με… αστερίσκους. «Ή μου δίνεις καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς αστερίσκους ή διαφορετικά πάω μόνος μου και τη ζητάω από τη Βουλή».

Εκβιασμός; Ίσως… Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, είχε καταφέρει να στριμώξει τον Πάνο Καμμένο και παράλληλα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Τι έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ; Επιχείρησε πολιτική ντρίμπλα με όχημα τους βουλευτές του.

Εκεί ήταν λοιπόν που υπέστη το Βατερλώ…

Η απόπειρά του να αποσπάσει την έγκρισή των υπουργών του να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και από την κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε στο κενό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους».

Μάλιστα πρόσθεσε «δεν θέλω να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την δώσουν κάποιοι άλλοι, όμως δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση».

Ωστόσο με την πρόταση του Πάνου Καμμένου συμφώνησαν μόνο οι δύο «πιστοί» του βουλευτές: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης.

Οι υπόλοιποι βουλευτές Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο παριστάμενος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, την αρνήθηκαν. «Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».

«Τσαλακωμένος» και έχοντας μείνει χωρίς συμμάχους, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επιχείρησε στη συνέχεια να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως η μόνη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Μακεδονικό.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝ.ΕΛ. και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Πηγές των ΑΝ.ΕΛ. εξηγούσαν ότι ο κ. Καμμένος επέλεξε να ρίξει τους τόνους, αφήνοντας στον πρωθυπουργό την πρωτοβουλία για το τι θα γίνει τελικά.

Διαβάστε επίσης:

Το… μπαλάκι στην Αθήνα: Ψηφίστηκε στα Σκόπια το «Βόρεια Μακεδονία»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved