Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για ελληνοτουρκικά, κορονοϊό

Newsbomb

Δημοσκόπηση της «ALCO» για το OPEN που διενεργήθηκε το διάστημα 14 με 16 Σεπτεμβρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων δίνει προβάδισμα 16,9 μονάδων στη ΝΔ - Η γνώμη των πολιτών για ελληνοτουρκικά, οικονομία, κορονοϊό

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%, ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3%, Χρυσή Αυγή 1,8. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα για τον ποιον ποιον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό οι πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Για τις μάσκες στα σχολεία το 59% τις κρίνει αναγκαίες και το 33% υπερβολικό.

Για το εξοπλιστικά το 58% συμφωνεί ενώ σε περίπτωση νέας γεώτρησης της Τουρκίας σε ελληνικά ύδατα το 37% θέλει στρατιωτική λύση ενώ το 49% θέλει λύση μέσω διπλωματίας.

Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς.

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας το 38% ήθελε περισσότερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 36% συμφωνεί με αυτά που εξαγγέλθηκαν.

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον Μάιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ιανός» LIVE CAMS: Ξεκίνησε - «Σφυροκοπά» ΤΩΡΑ Ζάκυνθο και Πελοπόννησο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved