Μάτι: Πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή εξετάζει να καταθέσει η κυβέρνηση

Newsbomb

Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, μετά τους διαλόγους που δημοσίευσε η «Καθημερινή», με τον πραγματογνώμονα που ανέλαβε την έρευνα για την τραγωδία να καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβερνητική πλειοψηφία να καταθέσει στη Βουλή αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή στην υπόθεση που συντάραξε πριν από δύο χρόνια όλη την Ελλάδα.

«Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης. Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα, με τον εκπρόσωπο τύπου Αλέξη Χαρίτση να κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού:

«Επιλέγει αυτόν το χυδαίο αποπροσανατολισμό με μια προσπάθεια να σύρει το δημόσιο βίο στο βούρκο της λασπολογίας της σκανδαλολογίας».

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε μήνυση κατά της εφημερίδας «Καθημερινή» διαψεύδοντας τυχόν εμπλοκή της χαρακτηρίζοντας ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα.

Απαντώντας η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η μόνη αρμόδια να ελέγξει τις καταγγελίες είναι η Δικαιοσύνη: Η διαλεύκανση της υπόθεσης, η απόδοση της Δικαιοσύνης και των πιθανών ευθυνών, σε όποιους κι αν αναλογούν, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους νεκρούς».

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής το βράδυ της τραγωδίας, λίγες ημέρες μετά, προήχθη σε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος από την τότε κυβέρνηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «ακούγοντας το ηχητικό αρρώστησα. Δείτε τώρα τι ανθρώπους επέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ να βάζει σε τέτοιες κρίσιμες θέσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την όλη υπόθεση και για αυτό τον λόγο ανέφερε με ανακοίνωσή του πως «Ο κ. Μητσοτάκης έχρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Τσουβάλα, τον οποίον ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα - Θάνατος 16χρονης: Τα ουρλιαχτά, το κινητό τηλέφωνο και τα βίντεο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved