Γεραπετρίτης: Κανένας λόγος για μεγάλο ανασχηματισμό, μόνο διορθωτικές κινήσεις

Newsbomb

Την εκτίμηση πως η μέχρι στιγμής θητεία της κυβέρνησης είναι επιτυχής στα περισσότερα μέτωπα εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τοποθετούμενος ειδικά στο θέμα ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού.

«Δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος για έναν μεγάλο ανασχηματισμό, αλλά μόνο για διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τη συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και θα μεγιστοποιήσουν το παραγόμενο έργο», σημειώνει ο κ. Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντά πως «η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές».

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Άγκυρας, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «είμαστε σε απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας. Να είστε βέβαιοι ότι θα διασφαλίσουμε και μόνοι μας την ακεραιότητα των εθνικών μας δικαίων».

Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει την κατάργηση του μουσειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας «πράξη μισαλλόδοξη και βέβηλη που δεν στρέφεται μόνο κατά της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού αλλά και κατά των οικουμενικών αξιών της ανεκτικότητας και του σεβασμού της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για συγκεκριμένες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκτιμά ότι έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απολύτως πειστική απάντηση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αυτονόητο στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση όλων των τυχόν αδικημάτων που αφορούν το δημόσιο βίο της χώρας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της 16χρονης; Η σπαρακτική έκκληση της οικογένειας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved