Καταγγελίες για κυκλώματα στην ΕΛ.ΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Newsbomb

Αντιδράσεις προκαλούνται από τις αποκαλύψεις για την δράση κυκλωμάτων στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, διάλογοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν πως δέχονταν παρεμβάσεις από την σύζυγο του Πάνου Καμμένου, Ελένη Τζένου προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε αυτές τις μεθοδεύσεις μέσω της ΕΥΠ.

«Στην εν λόγω έρευνα της ΕΥΠ η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ , όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστου ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από ταβέρνα στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018 ο οποίος ήταν κουμπάρος με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας να λάβει θέση

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε και την αντίδραση της Πειραιώς, αφού με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για «παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Παράλληλα τονίζει πως οι εντολές για συλλήψεις δημοσιογράφων και η παρακολούθησή τους, παραπέμπουν «σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; 'Ηταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση.

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

«Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», «πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο», σχολιάζει.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης του «η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς».

Προσθέτει πως «ο τότε pρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως αυτό και έγινε, «γι' αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας», σημειώνει. Για να σχολιάσει καταληκτικά: «Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της κατάθεσης της 33χρονης

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved