Hellenic Responsible Business Awards: H Οργάνωση Γη αναδείχθηκε «ΜΚΟ της Χρονιάς»

Newsbomb

Το Κέντρο της Γης προσφέρει βιωματικές εμπειρίες μάθησης για όλες τις ηλικίες

Η Οργάνωση Γη είναι ένας ελληνικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που από το 2010, προσφέρει βιωματική εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα αστικά κέντρα

Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στη κατηγορία Περιβάλλον κατέκτησε η Οργάνωση Γη στα Hellenic Responsible Business Awards, το θεσμό που ως κριτήριο επιλογής και αξιολόγησης αναδεικνύει το αποδεδειγμένα καινοτόμο έργο για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και τη συνεχή δέσμευση και αποτελεσματικότητα.

Ανάμεσα στα βραβεία που δόθηκαν σε οργανώσεις, προγράμματα και εταιρίες για την επένδυση πόρων που πραγματοποιούνται με στόχο ένα ισχυρό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, η Οργάνωσης Γη βραβεύτηκε για την προσφορά της στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Σημαντικότερό της έργο, το Κέντρο της Γης, ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, που φιλοξενείται στο Κτήμα Βασιλίσσης, δίπλα στο Πάρκο Α. Τρίτσης στο Ίλιον.

Το Κέντρο της Γης προσφέρει βιωματικές εμπειρίες μάθησης για όλες τις ηλικίες, με στόχο την καλλιέργεια και διάδοση μίας νέας συλλογικής αντίληψης και συμπεριφοράς σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Διεθνής Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN) ανέδειξε τον αστικό-βιολογικό-συλλογικό-εκπαιδευτικό λαχανόκηπο της Οργάνωσης Γη, ως την καλύτερη πρωτοβουλία σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση παγκοσμίως.

To 2018 περισσότερα από 4.800 παιδιά και 2.100 ενήλικες πήραν μέρος στα προγράμματα περιβαλλοντικής δράσης, κοινωνικής ενδυνάμωσης & υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Επίσης το 2018, η Οργάνωση Γη συνεργάστηκε με 15 Πανεπιστήμια, 4 Ιδρύματα, 30 εταιρείες, 18 κρατικούς φορείς και πάνω από 100 Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο Γενικός Διευθυντής, κος Κωνσταντίνος Μαχαίρας, δήλωσε σχετικά: «Είναι πάντοτε μεγάλη χαρά και τιμή η αναγνώριση μίας συλλογικής προσπάθειας. Το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα, τα μέλη, τους εθελοντές, τους υποστηρικτές και δωρητές της Οργάνωσης Γη.

Είναι ακόμα σημαντικότερο που η συγκεκριμένη διάκριση προέρχεται από το χώρο της υπεύθυνης οικονομίας, καθώς η οικονομία αποτελεί νομοτελειακά έναν από τους πυλώνες της Βιώσιμης Ανάπτυξης, και κατά τη γνώμη μας η δημιουργία μίας κοινωνίας που ευημερεί οφείλει να βασιστεί σε μία οικονομία που επιτέλους έχει αντιληφθεί πως οι φυσικοί πόροι και αντοχές της Γης μας, δεν είναι ανεξάντλητοι!

Οι δράσεις της Οργάνωσης Γη προτείνουν ένα νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved