Πεντακόσιοι ιερείς λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο εδώ και ένα μήνα για αυτόν τον συγκινητικό λόγο

Newsbomb

Περισσότεροι από 500 πάστορες διαδέχονται ο ένας τον άλλον μέρα-νύχτα για να λειτουργήσουν σε μια μικρή προτεσταντική εκκλησία που βρίσκεται σ' έναν ήσυχο δρόμο της Χάγης, στην Ολλανδία, ώστε να αποφύγει την απέλαση μια αρμενική οικογένεια, η οποία έχει καταφύγει στην εκκλησία αυτή από τον Οκτώβριο.

Ο Χαριάρπι Ταμραζιάν, 21 ετών, έφθασε στην Ολλανδία πριν από εννέα χρόνια, μαζί με τους γονείς του, την αδελφή του, 19 ετών, και τον αδελφό του, 14 ετών.

Όταν οι αρχές απέρριψαν το τελευταίο αίτημά του για άσυλο, κάτι που σήμαινε ότι σύντομα επρόκειτο να απελαθεί στην Αρμενία, η οικογένεια εγκατέλειψε τον Οκτώβριο το σπίτι της στα περίχωρα της Χάγης και κατέφυγε στην εκκλησία.

Καθώς στην Ολλανδία η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να εισέρχεται σε χώρο λατρείας στη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας, γρήγορα η εκκλησία αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια με το να τελεί τη μια λειτουργία μετά την άλλη χωρίς διακοπή.

«Η οικογένεια Ταμραζιάν χτύπησε την πόρτα μας ένα βράδυ πανικόβλητη και μας ζήτησε να την φιλοξενήσουμε και να την προστατεύσουμε από την αστυνομία. Υπήρχε επείγουσα ανάγκη», αφηγείται ο Ντερκ Στέγκεμαν, πάστορας και περιστασιακός εκπρόσωπος της εκκλησίας που μπήκε ξαφνικά κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας.

Αυτός ο μικρός χώρος λατρείας αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενης προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, όπου μηνύματα υποστήριξης δεν σταματούν να επιδοκιμάζουν την «πράξη καλοσύνης» της εκκλησίας της οδού Τόμας Σβένκεστραατ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αρμενική οικογένεια, η οποία επιθυμεί να παραμείνει στην Ολλανδία, κατοικεί στον πρώτο όροφο του ναού από τις 25 Οκτωβρίου, ημερομηνία από την οποία άρχισαν στο ισόγειο οι λειτουργίες, που προσελκύουν πολλούς κατοίκους της συνοικίας, αλλά και από τις τέσσερις γωνιές της χώρας.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή 500 πάστορες που έχουν δηλώσει πως θέλουν να τελέσουν λειτουργίες», λέει ο Ντερκ Στέγκεμαν, ο οποίος ετοιμάζεται να τελέσει ο ίδιος μια εξάωρη λειτουργία μόλις πέσει η νύχτα. «Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταφέρει η αλληλεγγύη των ανθρώπων», προσθέτει μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ολλανδικές υπηρεσίες μετανάστευσης (IND) γνωστοποίησαν πως δεν κάνουν δηλώσεις για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να χορηγεί κατ' εξαίρεσιν δικαίωμα ασύλου σε ανήλικο σε βάρος του οποίου έχει κινηθεί διαδικασία απέλασης.

Η ιστορία της οικογένειας Ταμραζιάν γίνεται γνωστή έπειτα από μια παρόμοια που είχε συγκινήσει βαθιά τους Ολλανδούς τον Σεπτέμβριο, όταν είχε τελικά επιτραπεί να παραμείνουν στην Ολλανδία δύο έφηβοι Αρμένιοι, η προγραμματισμένη απέλαση των οποίων στην Αρμενία είχε προκαλέσει ζωηρή συγκίνηση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved