Καιρός ΤΩΡΑ: Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της - Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και κατολισθήσεις

Newsbomb

Καιρός ΤΩΡΑ | Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και αρκετές ώρες το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις στις πεδινές, κυρίως, περιοχές, αλλά και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της χώρας.

Από τον Έβρο ως και την Πελοπόννησο τα προβλήματα είναι αρκετά.

Έβρος: Σε συναγερμό οι Αρχές

Ξεκινώντας από το νομό Έβρου, οι Αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Έβρου έχει αρχίσει να ανεβαίνει, ιδίως στην περιοχή Πέταλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το alexpoli.gr, το πρωί του Σαββάτου η στάθμη του νερού στις Φέρες ήταν κοντά στα 4,30 μέτρα. Ο αντιδήμαρχος Φερών, μάλιστα, ανέφερε ότι ήδη έχουν σημειωθεί πλημμύρες κοντά στο χωριό Γεμιστή, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα προστατευτικά αναχώματα.

Ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι υπάρχουν 800 κυβικά το δευτερόλεπτο από τα Ύψαλα, ενώ στην περιοχή των Κήπων παρατηρείται σφοδρή χιονόπτωση.

Ανατροπή εκχιονιστικού έξω από τη Σαμαρίνα – Στα «λευκά» τα ορεινά του νομού Τρικάλων

Ο σφοδρός παγετός που παρατηρείται στα ορεινά των νομών Γρεβενών και Τρικάλων έχει, επίσης προκαλέσει σοβαρές δυσχέρειες.

Εκχιονιστικό μηχάνημα που επιχειρούσε στο δρόμο προς τη Σαμαρίνα ανετράπη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalavoice.gr δεν υπήρξε, ευτυχώς, κανείς τραυματίας, ενώ το ατύχημα αποδίδεται στον ισχυρό παγετό, καθώς επικρατούν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 80 εκατοστά.

Την ίδια στιγμή, τα ορεινά του Νομού Τρικάλων έχουν τεθεί εκ νέου σε επιφυλακή από την Περιφερειακή Ενότητα, η οποία επιχειρεί με 55 μηχανήματα, προκειμένου να αποφευχθούν το κλείσιμο το ορεινού οδικού δικτύου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, ενώ τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού.

Πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα - Κλειστός ο δρόμος από το τελεφερίκ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα έφερε νέες χιονοπτώσεις στην Αττική και μάλιστα πυκνές.

Από το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, στο ρεύμα που οδηγεί προς το καζίνο.

Επί ποδός, εξάλλου, βρίσκονται, όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, με εκχιονιστικά μηχανήματα και «αλατιέρες», ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό. Το θερμόμετρο στην Πάρνηθα βρίσκεται υπό το μηδέν και το κρύο είναι τσουχτερό.

Καλάβρυτα: Κατολίσθηση στο Μέγα Σπήλαιο – Κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο

Κατολίσθηση σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο Μέγα Σπήλαιο, σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 15:00 το Σάββατο (12/01/2019)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo24.news, διερχόμενοι οδηγοί τόνισαν ότι λίγα λεπτά πριν είχαν περάσει από το σημείο και δεν μπορούν να φανταστούν, τι μπορεί να είχε γίνει, αν βρίσκονταν εκείνο το λεπτό στο σημείο της κατολίσθησης.

«Η κατολίσθηση έγινε λίγο πριν περάσουν... Το συμβάν το είδαν ζωντανά!», μεταφέρει φίλος του οδηγού. Εκείνη τη στιγμή, ακολουθούσε και το αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη, ο οποίος μετέβαινε στο Χιονοδρομικό, το οποίο σήμερα είναι κλειστό λόγω της χιονοστιβάδας.

Το χιονοδρομικό έκλεισε μέχρι νεωτέρας, έπειτα από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 07:30 στον αναβατήρα 5 της Στύγας.

Οι αρμόδιοι καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι τότε οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές. Αν και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο, δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς δήλωσε ότι από την πτώση υπήρξε πτώση πυλώνα στην Στύγα, γεγονός που επέβαλε την αναστολή της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.

Δείτε φωτογραφίες από την κακοκαιρία πιο κάτω στην gallery του Newsbomb.gr

Πλημμύρες στον ποταμό Αλφειό – Χάθηκαν καλλιέργειες από τα ορμητικά νερά

Την ίδια στιγμή, τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στον ποταμό Αλφειό, έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε αγροικίες και καλλιέργειες.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι βροχές δείχνουν ότι θα σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο ο κίνδυνος ανόδου θα είναι υψηλός έως την Κυριακή το βράδυ.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι, ιδιαίτερα στην περιοχή των Μακρισίων, όπου έσπασε το ανάχωμα, κάτι που είχε γίνει το 2003. Αν και οι υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσινας – Κρεστένων μαζί με τους αρμόδιους της Π.Ε. Ηλείας και εργολάβο επιχείρησαν παρεμβάσεις, δεν κατάφεραν να περιορίσουν το πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, η διαρροή νερού προς την περιοχή «Ποτόκια» που έχει πλημμυρίσει και η στάθμη του νερού, ανέβηκε αισθητά, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών και αγροικιών.

Κάτοικοι της περιοχής και καλλιεργητές αναφέρουν ότι η ζημίες είναι τεράστιες, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες.

«Μπλακ - άουτ» σε αρκετές περιοχές του νομού Μεσσηνίας

Λίγο νοτιότερα, στη Μεσσηνία, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής (11/01/2019) αρκετά χωριά της Μάνης αλλά και μεμονωμένα σπίτια δεν έχουν ρεύμα, λόγω βλαβών στο δίκτυο.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν βλάβες στους μετασχηματιστές. Για το πρόβλημα στη Μάνη - το οποίο δείχνει να αποκαταστάθηκε - έγιναν πρώτα χειρισμοί από το Σταθμό της Καλαμάτας, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθούσε να επαναφέρει το ρεύμα, το συντομότερο δυνατόν.

Πηγές πληροφοριών, βίντεο και φωτογραφιών: tempo24.news, ΑΠΕ - ΜΠΕ, trikalanews.gr, eurokinissi, eleftheriaonline.gr, ilialive.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος: Ο Μπέζος έστειλε φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα

Βόμβα! Φεύγει ο Καμμένος από το ΥΕΘΑ; Αυτός αναλαμβάνει υπουργός

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved