ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. - Τεράστιες ουρές μεταναστών έξω από Καρά Τεπέ

Newsbomb

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η περιοχή της Μυτιλήνης, όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς την περιοχή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τους δρόμους και τα κτήματα του Καρά Τεπέ προς το νέο καταυλισμό στο πρώην πεδίο βολής της περιοχής.

Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης, η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορoνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

Σήμερα είναι η ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας και περίπου 13.000 πυρόπληκτοι φυγάδες από αυτόν, ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Το Newsbomb.gr, βρίσκεται στην περιοχή, καταγράφοντας εικόνες από την απομάκρυνση των μεταναστών.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, υπολογίζονται σε 1.200.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορoνοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Η πρώτη φάση δημιουργίας του προσωρινού κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ ολοκληρώθηκε την Τρίτη, με την τοποθέτηση σκηνών για την στέγαση των προσφύγων και μεταναστών που έμειναν χωρίς στέγη μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πλησιάζει ο μεσογειακός κυκλώνας - Πότε αρχίζουν οι καταιγίδες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved