Με φλεγόμενα χαρτόκουτα «φούντωσαν» τη φωτιά στη Μόρια οι 6 συλληφθέντες - Το βίντεο ντοκουμέντο

Newsbomb

ΙΝΤΙΜΕ

Η δράση των μεταναστών που προσπάθησαν να «φουντώσουν» τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας καταγράφηκε σε βίντεο που συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Έξι ημέρες μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τη δομή της Μόριας η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε έξι άτομα. Δύο εκ των συλληφθέντων μάλιστα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι που είχαν μεταφερθεί μετά τα γεγονότα σε δομή της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του καθώς αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα για τις συμπλοκές και τους εμπρησμούς, ενώ παράλληλα συνδυάστηκε βιντεοληπτικό υλικό από Social Media και Facebook.

Ένα από τα βίντεο είναι αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ένας από αυτούς να κρατάει χαρτόκουτο και να προσπαθεί να μεταφέρει τη φωτιά σε πολλά και διαφορετικά σημεία.

Αρχικά συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι αλλοδαπούς και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο ντοκουμέντο:

Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για τις συλλήψεις των εμπρηστών

Το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνη αποκάλυψε πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει πέντε άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Συνεχάρη, επίσης, την αστυνομία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«
Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Λίγο αργότερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με σχετική ανάρτηση στο Twitter πρόσθεσε πως: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομή είναι έτοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια όλων διασφαλίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες γι' αυτό που έγινε στο ΚΥΤ , λέγοντας πως «κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες, για να φύγουν».

Τουλάχιστον 31 κρούσματα στο Καρά Τεπέ - Φόβοι μην εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα

Ανησυχία στην κυβέρνηση και τους ειδικούς για να μην εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα η Μόρια, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να μένουν στον δρόμο.

Συνολικά 1000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του, έως και χθες το βράδυ.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 31 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ωράριο καταστημάτων στην Αττική: Τι ώρα θα ανοίγουν τα μαγαζιά

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved