Μητσοτάκης: Θα υπάρξει μόνιμο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη - Η Μόρια κάηκε από κάποιους «υπερδραστήριους»

Newsbomb

Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί επί των ημερών της ΝΔ στη Μυτιλήνη.

«Αυτό που έγινε στην Μόρια -που είναι τραγωδία- πρέπει να το δούμε ως ευκαιρία», τόνισε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτον για να επαναδραστηριοποιηθεί η Ευρώπη στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και δεύτερον για τη δημιουργία ενός νέου ΚΥΤ που δεν θα κουβαλάει τα αρνητικά της Μόριας, η οποία είναι ταυτισμένη με την κακή διαχείριση του προσφυγικού. Θα υπάρξει στη Μυτιλήνη ένα μόνιμο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις ευθύνες για την καταστροφή της Μόριας ο Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες γι' αυτό που έγινε στο ΚΥΤ , λέγοντας πως «κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες, για να φύγουν».

Συνομιλία με την Μέρκελ για το προσφυγικό

«Ζήτησα από την ΕΕ στη διαχείριση του νέου ΚΥΤ να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη και εμπλοκή η Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι πρόσθεσε πως η κυβέρνηση με ανθρωπιά έχει διαχειριστεί το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

«Χθες μίλησα με κ. Μέρκελ για το πώς η Γερμανία μπορεί να υποδεχθεί κάποιες οικογένειες που έχουν ήδη πάρει άσυλο» ενημέρωσε επίσης ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως η ΕΕ δεν μπορεί να αποτύχει δεύτερη φορά στη διαχείριση των προσφύγων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στην Πατρών - Πύργου: Νεκρό μωράκι 16 μηνών σε τροχαίο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved