Φωτιά στη Βάρη: Τι δήλωσε ο Διευθυντής των παιδικών χωριών SOS στο Newsbomb.gr

Νεφέλη Σκαρλίδου

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής (10/07) στη Βάρη, όταν μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Οδυσσέως Ανδρούτσου. Κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς πολύ κοντά από την εστία της πυρκαγιάς βρίσκονται τα παιδικά χωριά SOS.

Αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα παιδικά χωριά και ένα γηροκομείο προληπτικά, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Ο διευθυντής των παιδικών χωριών SOS κ. Γιώργος Πρωτόπαππας μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι η φωτιά λίγο πριν τις 11 περιορίστηκε σημαντικά χάρη στη συνδρομή των δύο ελικοπτέρων.

«Το ευτυχές είναι ότι η φωτιά έχει ήδη περιοριστεί με τη συνδρομή των ελικοπτέρων και ο κίνδυνος προς το παρόν έχει περάσει. Οι επίγειες δυνάμεις θα κατασβέσουν την επόμενη ώρα την πυρκαγιά», είπε ο κ. Πρωτόπαππας.

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr, τα παιδιά απομακρύνθηκαν μέσα σε 10 λεπτά χάρη στην καθοριστική παρέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των Αρχών του Δήμου, «Μέσα σε δέκα λεπτά τα 50 παιδιά των χωριών SOS και οι 35 ενήλικες με 2 λεωφορεία μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο γήπεδο της Βάρης για να λόγους ασφαλείας».

«Τα παιδιά θα παραμείνουν σε ασφαλές περιβάλλον τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα», πρόσθεσε στο Newsbomb.gr o κ. Πρωτόπαππας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά αποχώρησαν ψύχραιμα και δεν υπήρξε πανικός τόσο χάρη στην καθοριστική παρέμβαση του προσωπικού των Παιδικών Χωριών SOS όσο και του Δήμου. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πρωτόπαππας στο Newsbomb,gr, «πριν λίγες ημέρες τα παιδιά τυχαία είχαν παρακολουθήσει ένα δίωρο σεμινάριο της Πυροσβεστικής για την περίπτωση φωτιάς».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Βάρης δήλωσε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν με οχήματα του δήμου στο Αθλητικό Κέντρο Βάρης συνοδευόμενα από κοινωνικούς λειτουργούς.

Ο δήμος, όπως είπε στο Newsbomb.gr o Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προχώρησε επίσης και σε μερική εκκένωση του γηροκομείου, καθώς μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη Βάρη:

Το χρονικό της φωτιάς

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στη Βάρη στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, ενώ δεν κινδύνευσαν άμεσα κατοικίες.

Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο.

Δείτε τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού στο βίντεο που ακολουθεί:

Ηχητικό μήνυμα και SMS στάλθηκε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, τους εθελοντές και τις όλες τις δυνάμεις της πυρόσβεσης από 2 φορές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τόλης Βοσκόπουλος: Αγνώριστος ο τραγουδιστής - Η συγκινητική φωτογραφία

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved