Εικόνες - σοκ: Γκρέμισαν σταυρούς της ορθοδοξίας για να μην ενοχλούνται οι μετανάστες

Newsbomb

Οργή και θλίψη στη Μυτιλήνη: Άγνωστοι γκρέμισαν προ εβδομάδων τον σταυρό που είχε στηθεί από αγνώστους πριν από μερικές εβδομάδες στη θέση Απελή Μυτιλήνης!

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, μια επιστολή εις την οποία ισχυριζόντουσαν ότι ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ Συνύπαρξη είχε αναφέρει:

«Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ

Η παραπάνω ανακοίνωση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ένιωσαν - όπως είναι φυσικό - να κλονίζεται το θρησκευτικό τους πιστεύω.

Κάποιοι λοιπόν ανέβηκαν στο λόφο και διέλυσαν το σύμβολο της ορθοδοξίας.

Οι εικόνες προκαλούν οργή και θλίψη, δυστυχώς...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Πηγή: lesvosnews.gr, φωτογραφίες: Μάκης Παυλέλης / Μιχάλης Σαρόγλου

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved