Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και οι «περίεργοι» που ήθελαν να πάρουν το κυλικείο της Βουλής

Newsbomb

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Βούτσης έκανε γνωστό πως σχετικά με την ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Βουλής από τον διοικητή της ΕΥΠ για το κύκλωμα που λειτουργούσε στους κόλπους της Αστυνομίας μόνο μία «προβληματική συνομιλία» είχε καταγραφεί και αυτή αφορούσε βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στην Βουλή και συγκεκριμένα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το κυλικείο της Βουλής.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, για το θέμα αυτό είχε ενημερωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε ένας διαγωνισμός ο οποίος έτρεχε σε σχέση με το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή τότε των ΑΝΕΛ με ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν να μπούνε, προφανώς για την νομιμοποίηση και του χρήματός τους, μέσα στο εστιατόριο και στο κυλικείο της Βουλής, το οποίο αποτρέψαμε τελείως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα».

«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψιν μου, το ξαναλέω, όπως έχει κυκλοφορήσει, είτε το σύνολο της δικογραφίας της υπόθεσης είτε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα. Σε καμία περίπτωση, είναι προφανές ότι δεν θα νομιμοποιούμουν να έχω αυτά το στοιχεία σε γνώση μου. Ήμουν Πρόεδρος της Βουλής και δεν νοείται κάτι διαφορετικό. Επαναλαμβάνω έγιναν όλα τα δέοντα ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στη Βουλή ανθρώπων που ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση ως προς αυτό το ζήτημα, όπως και πάντα είχαμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας», σημείωσε.

Παράλληλα, αναφορικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, επισήμανε πως «υπήρξαν διαφορετικές απόψεις όπως για τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ακόμη ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «κληρονομήσαμε ένα σύστημα εξουσίας με στοιχεία διαπλοκής που δεν άγγιξε το ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε πως «πάντα η εξουσία και οι δομές διαμορφώνουν ένα κλίμα που κάποια φαινόμενα μπορούν να είναι προβληματικά». Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές διεργασίες και το ρόλο του νέου ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να παραμείνει στην καρδιά της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης ως κόμμα της Αριστεράς και να αναπτύξει την ενόραση για τον νέο κόσμο που δημιουργείται. «Ο κόσμος άλλαξε. Ο κόσμος αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οφείλουμε εμείς να καταστούμε ικανοί και δυνατοί να αναθεμελιώσουμε την Αριστερά μέσα σε αυτόν τον νέο κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον Νίκο Παππά και στο αν αυτές πλήττουν το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος της Βουλής ανέφερε με νόημα ότι η εξουσία διαμορφώνει και φαινόμενα τα οποία είναι προβληματικά. «Είναι σαφές πως πάντοτε η εξουσία και η διακυβέρνηση ως δομές, διαμορφώνουν προφανώς ένα κλίμα μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιαστούν φαινόμενα τα οποία να είναι προβληματικά, γι' αυτό κι εμείς εδώ και πολλούς μήνες έχουμε κάνει μια αναλυτική αποτίμηση όλης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια την οποία συζητάμε και ενόψει του συνεδρίου μας. Επί της ουσίας θέλω να πω πως αυτό που κληρονομήσαμε από ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην χρεοκοπία ήταν αδιαφανές και είχε στοιχεία διαπλοκής, πιστεύω ότι δεν άγγιξε ή ελάχιστα άγγιξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν διαφορετική η περίοδος, διαφορετικό το αποτύπωμα της αριστερής διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει ούτε ένας και έχουν περάσει τόσα χρόνια που να θέτει εν αμφιβόλω όλο το οικονομικό επιτελείο και τους υπουργών που είχαν σχέση με την ανάπτυξη, όλους μας που είχαμε ευθύνες για τις οικονομικές διευθετήσεις της χώρας με τα μνημόνια», σημείωσε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved