Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα α-ψήφισαν!

Μαριάνθη Δ. Καφετζή - Ραυτοπούλου

Οι εκλογές της Κυριακής οδήγησαν σε ραγδαίες εξελίξεις. Πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας δείχνει την αμηχανία του τόσο έντονα και αναγκάζεται να «υποσχεθεί» εκλογές...  

Εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες και να κατηγορεί μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού που τάχα δεν κατανόησε την πεφωτισμένη πολίτική του. Δεν κατανόησε αυτή την φορά, τα ψίχουλα που του πρόσφερε, λίγες ημέρες πριν της εκλογές.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την αλλαγή της αντίληψης των Ελλήνων ψηφοφόρων, που αφού έπαθαν, επιτέλους έμαθαν. Και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» α-ψήφισαν!

Μήνυμα αισιοδοξίας για την απομάκρυνση και αποστροφή από παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες πολιτικές, αφήνοντας πλέον περιθώρια για μία ουσιαστική αλλαγή.

Μπορούμε να προσδοκούμε μία σύγχρονη Ελλάδα στα πρότυπα των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών, με σεβασμό στον πολίτη, χωρίς φοροεισπρακτικές πρακτικές, με μείωση των φόρων, χωρίς άσκοπη γραφειοκρατία που «εξυπηρετεί» τα συμφέροντα ορισμένων επίορκων.

Μία Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, με τη δημιουργία καλά αμειβόμενων εργασιών αντίστοιχων αυτών που τώρα τα παίδιά μας απολαμβάνουν ως μετανάστες στο εξωτερικό.

Η εικόνα γίνεται πραγματικότητα με την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση υλοποίησής τους και όχι με την δημιουργία προσχηματικών εμποδίων, όπως την ανακήρυξη του μισού Πειραιά σε αρχαιολογικό χώρο.

Προϋπόθεση πραγματοποίησης των παραπάνω, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος. Με κανόνες που ισχύουν για όλους, χωρίς άβατα και Μονμάρτες και μη προσβάσιμες ζώνες, χωρίς διακίνηση και χρήση ναρκωτικών όλο το 24 μπροστά στα μάτια μας, χωρίς υπερασπιστές τρομοκρατών που τρομοκρατούν την ύπαρξή μας.

Κι ενώ αρχίζουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε, έρχεται η Κυβέρνηση με πρόθεση να ορίσει τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου, πριν την οριστική αποχώρησή της.

Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι, αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές, είναι αυτονόητο ότι, η κυβέρνησή του - μια κυβέρνηση σε αποδρομή - δεν νοείται, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης, να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τον Μάιο του 2014 για τον διορισμό του Διοικητή της ΤτΕ δήλωνε: «Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή...».

Αυτοί που ζητούσαν να μην διορίσει η τότε κυβέρνηση επικεφαλής στην ΤτΕ 8 μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, οι οποίες δεν είχαν καν προκηρυχθεί, έχουν σήμερα το θράσος να λένε ότι είναι απόλυτο δικαίωμα τους να ορίσουν τους ανώτατους δικαστικούς στον Άρειο Πάγο ενώ βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.

Και έχουν αυτή την αξίωση, ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απαγορεύεται ακόμη και η υπηρεσιακή μεταβολή των δημοσίων υπαλλήλων ως ελάχιστη πράξη θωράκισης του κύρους της πολιτείας.

* Η Μαριάνθη Δ. Καφετζή - Ραυτοπούλου είναι Οικονομολόγος ΜΒΑ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επικεφαλής Συνεδριακού Τουρισμού ΝΔ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved