Ο κορωνοϊός «εγκλωβίζει» την κυβέρνηση: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Βαγγέλης Γιακουμής

ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Μάσκες παντού, ακόμη και στον ύπνο μας στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά στοιχεία δείξουν επιβάρυνση τις επόμενες ημέρες σε περιοχές που ήδη έχουν σημειωθεί αυξημένα κρούσματα - Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής 

Είναι το ύστατο μέτρο που θα λάβει η κυβέρνηση αφού πρώτα εξαντλήσει τα ήδη υφιστάμενα που θα ισχύσουν τις επόμενες 15 ημέρες.

Σε ότι αφορά την πιθανότητα lockdown συνολικού επιπέδου αυτό ξεχάστε το και δεν ξέρω πως ειπώθηκε αυτό ή φάνηκε ότι είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης αφού ο πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα. Και πως θα ίσχυε μετά την κατρακύλα στην οικονομία που τα χειρότερα ακόμη δεν τα έχουμε δει μπροστά μας.

Η κυβέρνηση δεν διακινδυνεύει ξανά να επιβαρύνει το κλίμα στην οικονομία. Δεν έχει αντοχές με ή χωρίς μαξιλάρι των 34 δις. Αυτή την ώρα δεν ξέρω τι βλέπουν ξένοι επενδυτές στην για την Ελλάδα αλλά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον επενδυτικό στο real estate. Το lockdown θα γκρέμιζε τα πάντα. Επενδυτές από το Ισραήλ, τη Ρωσία, Αμερικάνοι και Γάλλοι αγοράζουν ότι κινείται από ακίνητα στην Αθήνα όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις νότιες περιοχές. Στο παιχνίδι βρίσκονται επενδυτές από την Ευρώπη που είναι στραμμένοι κυρίως στα ενεργειακά.

Αν λοιπόν επιβληθεί lockdown λόγω της πανδημίας, είναι απόλυτα λογικό όλο αυτό το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται να σταματήσει. Η κυβέρνηση δεν βάζει εννοείτε σε ζυγαριά τις ανθρώπινες ζωές με την οικονομία, αλλά τα υπολογίζει όλα.

Αρμόδιος υπουργός έλεγε ότι οι ξένοι επενδυτές που θέλουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα επενδύοντας σε ακίνητα και ενέργεια, βλέπουν εκτιμώντας την κατάσταση και κάνουν τις αγορές τους. Τι βλέπουν; πολιτική σταθερότητα ικανότητα διαχείρισης της πανδημίας και υγειονομική ασφάλεια αφού συγκριτικά μέχρι στιγμής τουλάχιστον διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα αντέχει και δεν έχει πολλά κρούσματα όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο.

Όσο όμως αυτά είναι τα «asset» για τους ξένους τόσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να αφήσει στην τύχη τους και την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την αγορά. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη: Από τη μία πρέπει να προστατέψει με ότι μέσω διαθέτει την δημόσια υγεία και από την άλλη να μην χαλάσει την οικονομία που προσπαθεί να την βάλει σε μια τάξη.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα πράξει ανάλογα και στα δύο.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: «Κλειδώνει» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved